2021/2022: Oceanen en Eilanden (extra reis)

15 maart 2022 12:00 t/m 24 april 2022 12:00

Een extra Masterskip-reis in 2021/2022! Maak je eerste wereldreis onder schooltijd in een van meest bijzondere gebieden van de wereld.

pexels-tomáš-malík-2581919.jpg

Maak je eerste wereldreis onder schooltijd in een van meest bijzondere gebieden van de wereld.

Je reis start in de Malediven van Noorwegen: de Lofoten. Daar is de lente begonnen en iedereen verwelkomt het daglicht weer. Toch ligt er in de bergen nog genoeg sneeuw voor een ski-expeditie.

Tijdens deze reis komt de ware expeditie-reiziger in je naar boven. Het Tall Ship is je thuisfront: met het schip vaar je van eiland naar eiland en van fjord naar fjord. Op deze bestemmingen ga je met lokale gidsen op expeditie. Je onderzoekt bijzondere plaatsen waar weinig mensen komen en geniet van de prachtige natuur met veel walvissen en orka’s. Als we ervoor kiezen om nog Noordelijker te varen we na een paar dagen aan in Spitsbergen. Als we daar de natuur in gaan moet er een gids met een geweer mee om ijsberen op afstand te houden…

Op de kruising van de Atlantische oceaan en de Noorse Zee varen we prachtige stukken op de oceaan. We gaan de diepe fjorden van Trondheim in, en we proberen een bezoek te brengen aan het dorpje Flam. Als we van Bergen wegzeilen hebben we de keuze: we varen lange stukken binnen in de Fjorden, of we gaan de volle zee op. Bij Stavanger spelen we nog even de toerist bij de Prikkestjolen.

Op die mooie oversteken kunnen we ook naar de Schotse Orkney’s, de afgelegen Shetlandeilanden en de Faeröer eilanden. Of we naar IJsland durven hangt helemaal van de weerverwachting af. Maar een bezoek aan de vulkanen en geisers zou natuurlijk prachtig zijn.

Hoe ziet je reis eruit?

Na de door ons georganiseerde reis naar Harstad in het Noorden van Noorwegen stap je op de poolcirkel direct aan boord van het Tall Ship. Wanneer iedereen zich thuis voelt aan boord gaan we eerst een lang stuk zeilen. Vervolgens maak je een aantal kortere tochten waar je verschillende eilanden en fjorden aandoet. Hier ontdek je prachtige natuur, en we gaan mooie dingen doen! We willen bijvoorbeeld graag een ski-expeditie organiseren en een uitwisseling met een Folkehøgskole (volksschool) organiseren. De verdeling van zeilen en aan land zijn is ongeveer 2/3e zeilen, 1/3e aan land.

Voorwaarden en condities:

Onze prijzen zijn inclusief: vluchten, full board, taxes, transfer, excursies, havengelden, brandstoftoeslag en kledingpakket. Vliegticket inbegrepen tot een bedrag van € 700,-. Is het ticket duurder dan € 700,-, dan komt er een bedrag van maximaal €300,- voor eigen rekening bij op de prijs van de reis. Alle genoemde data en bestemmingen zijn onder voorbehoud.

Voorlopig inschrijven