2022/2023 | Reis RS 3: Zeilen langs de Noorse kust naar Spitsbergen

14 maart 2023 12:00 t/m 17 april 2023 12:00

Zoek het avontuur en de sneeuw op! Zeil in de arctische lente naar Noorwegen en Spitsbergen

De genoemde data en prijzen zijn onder voorbehoud.

Je reis start in Nederland met deze bijzondere reis. Na een paar dagen zeilen komen we in Noorwegen aan. Als het weer het toestaat, steken we eerst nog een stuk de zee op om lekker wat mijlen te maken.

Eenmaal in Noorwegen kunnen we steeds kiezen: Naar de oceaan of in de Fjorden blijven. Omdat de winter net voorbij is en de arctische lente aanbreekt,  zijn er veel plaatsen waar we mooie hikes in het winterlandschap kunnen maken. Soms doe je dat met ski’s met bepaalde vellen eronder. Hoe verder we naar het noord zeilen, hoe bijzonderder de reis is.

We zullen een tijdje verblijven in de Lofoten, de Maladiven van Noorwegen. Inmiddels is de lente daar begonnen en verwelkomt iedereen het daglicht weer. Toch ligt er daar in de bergen van nog zoveel sneeuw dat we een ski-expeditie kunnen ondernemen. Ook willen we graag een uitwisseling met een Folkehøgskole organiseren.

Deze reis laat de ware expeditie-reiziger in je naar boven komen. Het Tall Ship is je thuisfront: met het schip vaar je van eiland naar eiland en van fjord naar fjord. Op deze highlights ga je soms samen met lokale gidsen op expeditie. Onderzoek bijzondere plaatsen waar weinig mensen komen, geniet van de prachtige natuur: Dit is een gebied waar ook veel walvissen en orka’s zitten.

Uiteindelijk zullen we de laatste oversteek maken naar Spitsbergen. Dat staat op vele mensen hun bucketlist. Het is dan nog rustig omdat de buitenlandse cruises pas later in het jaar aankomen. Als je daar de natuur in gaat, moet er een gids met een geweer mee om ijsberen op afstand te houden…

 

Voorwaarden en condities:

Onze prijzen zijn inclusief: vluchten, full board, taxes, transfer, excursies, havengelden, brandstoftoeslag en kledingpakket. Vliegticket inbegrepen tot een bedrag van € 700,-. Is het ticket duurder dan € 700,-, dan komt er een bedrag van maximaal €400,- voor eigen rekening bij op de prijs van de reis.

Voorlopig inschrijven