24/25 Oceaanoversteek: van Cuba naar Europa (AR5)

26 maart 2025 12:00 t/m 11 mei 2025 12:00

De Atlantische oceaan oversteken op een Tall Ship: ervaar het leven aan boord en wordt één met het schip, de zee en de wind

De genoemde data en prijzen zijn onder voorbehoud.

Kernpunten 

  • Je steekt de Atlantische oceaan over 
  • “Azoren in zicht!” na 2-3 weken op zee 
  • Tall Ship Artemis 

Deze lange oversteek over de Noord-Atlantische oceaan geeft je alle tijd om het leven aan boord van een Tall Ship te leren kennen. Wordt één met het schip, de zee en de wind, spot dolfijnen en walvissen vanuit de mast en juich als je de lichtjes van de Azoren aan de horizon ziet verschijnen. 

Hoe ziet je avontuur eruit? 

Samen met je mede-trainees en docenten reis je naar Cuba waar je direct aan boord van ons Tall Ship stapt. Je brengt een aantal dagen op het eiland door, bekend van zijn rijke geschiedenis, prachtige stranden en unieke cultuur. Nadat we het schip hebben klaargemaakt voor een lange zeiltocht beginnen we aan de oversteek van de Noord-Atlantische oceaan. Eerst proberen we zoveel mogelijk hoogte te maken, om vervolgens aan de oversteek te beginnen. Je zult ontdekken dat je helemaal in het ritme van de oceaan komt. En dan doemen daar na een aantal weken de schitterende eilanden van de Azoren op. Voor het eerst land aan je voeten! Na een aantal verkenningstochten op de Azoren ga je verder met het laatste stuk van de oversteek. Afhankelijk van de wind gaan we nog aan land in Zuid-Engeland en/of Frankrijk, voordat we uiteindelijk terug zijn in (Nederland) ons eigen kikkerlandje! 

Terugkijkend op deze onvergetelijke reis voel je ontzettend veel voldoening en ben je onwijs trots op jezelf en je mede-trainees en wat jullie allemaal hebben meegemaakt! Je bent een levenservaring rijker en deze herinneringen gaan je leven lang mee! 

Voorwaarden en condities:

Bij Masterskip staan levensverandering door persoonlijke ontwikkeling en groepsvorming door tijd door te brengen aan boord van het Tall Ship op de eerste plaats. Excursies en tijd aan land zijn aangenaam maar hebben geen prioriteit.

Flexibiliteit is essentieel voor een authentieke zeilervaring met Masterskip. Het doel van deze zeilreis met Masterskip is om van startpunt naar de uiteindelijke bestemming te varen (oceaanoversteek of Caribische reis), voornamelijk door te zeilen en gebruik te maken van gunstige winden. Deze reisroute is een algemene gids en kan worden gewijzigd op basis van factoren zoals het weer, de beschikbaarheid van daglicht, omstandigheden in het vaargebied, scheepsplanning en mogelijkheden om het zeeleven te bekijken of bepaalde plaatsen onderweg te bezoeken. De specifieke route wordt uiteindelijk bepaald door de kapitein, rekening houdend met deze factoren. De kapitein heeft de bevoegdheid om te beslissen of de zeilen of de motor wordt gebruikt voor voortstuwing.

Voor bepaalde bestemmingen kan toestemming van nationale autoriteiten nodig zijn om aan land te gaan, deze kan echter niet altijd verkregen worden vóór de publicatie van het reisschema.

Onze prijzen zijn inclusief: full board, taxes, transfer van vliegveld naar schip en vice versa, excursies, havengelden, brandstoftoeslag en kledingpakket. Onze prijzen zijn exclusief: vliegticket. Masterskip boekt wel je vliegticket en enkele maanden voor je reis ontvang je hiervoor de factuur in je persoonlijk account. Om je een indicatie te geven: de vliegtickets kostten de afgelopen jaren tussen de 850 en 1.440 euro.

Bij het inschrijven op je reis ga je akkoord met onze Algemene Voorwaarden (masterskip.com/algemene-voorwaarden).

Voorlopig inschrijven

Vanwege de vele aanmeldingen zijn voor nu de voorlopige inschrijvingen gesloten. Aanmelden voor de wachtlijst kan via deze link. Geef aan voor welke reis je op de wachtlijst wilt. Daarnaast raden we je sterk aan om je nu direct voorlopig en vrijblijvend in te schrijven voor een andere reis.
Deze reis is vol. Je kunt je nog wel voorlopig inschrijven voor andere reizen. Voor vragen kun je contact met ons opnemen: Bel 0515-231712 of mail naar info@masterskip.com