Reis 2: Leer Tall Ship-zeilen in de Cariben: bepaal de koers!

23 december 2021 t/m 27 januari 2022

Je zeilt in de Cariben op een Tall Ship, en dat schip heb je, samen met je mede-trainees en de crew, helemaal zélf onder je hoede!

Het leren besturen van een Tall Ship is voor iedereen een unieke ervaring, of je nu al veel zeilervaring hebt of niet. In de eerste weken leren we je werkelijk alles over het zeilen op een Tall Ship. Van het trimmen van de kluivers tot het opbinden van het topzeil op de hoogste ra in de mast. Als iedereen alles goed genoeg kan solliciteer je op een functie op het schip (van kok tot stuurman). Onze crew leert je tijdens je stage alles over wat de taken en verantwoordelijkheden van deze functie zijn. Wanneer iedereen weet wat hij/zij moet doen kun je los: jullie varen zelfstandig een Tall Ship tijdens de Ship’s Takeover!

Hoe ziet je reis eruit?

Na de door ons georganiseerde reis naar de Cariben stap je aan boord van ons schip. We vertrekken zo snel mogelijk voor een lang stuk oceaanzeilen. Tijdens deze zeilreis langs verschillende eilanden gaat de sailtraining van start. Tegelijkertijd doe je verschillende eilanden aan, en hier ontdek je als een echte Robinson Crusoe de prachtige natuur en de cultuur van deze eilanden.

Ons basis Masterskip-onderwijsprogramma is bèta georiënteerd, en naast drie ervaren bèta-docenten gaat met deze reis een geschiedenis docent mee die de kleurrijke historie van dit gebied tot leven brengt.

Informatie aanvragen