2022/2023: Volledig Masterskip Schooljaar

01 januari 2022 t/m 31 december 2023

Stap in Nederland aan boord van de Wylde Swan, en kom terug als ervaren wereldreiziger. In 7 maanden vaar je mee op 5 reizen met elk hun eigen unieke eigenschappen, en jij ervaart ze allemaal!

LET OP: Dit is een interessepeiling. Het is dus nog niet duidelijk of, en wanneer, een dergelijke reis zal plaatsvinden.

Hoe ziet je reis eruit?

Stap in Nederland aan boord voor een compleet schooljaar met Masterskip. Je begint met het maken van de reis die alle zeehelden gemaakt hebben over de Atlantische oceaan naar het Caribisch gebied. Ontdek wat een oceaanoversteek zo uniek maakt: beleef de stilte en rust op zee, en maak kennis met de dolfijnen, walvissen en andere zeedieren die je midden op de oceaan misschien wel tegenkomt.

Aangekomen in de Cariben leer je alles over besturen van een Tall Ship. Dit is voor iedereen een unieke ervaring, of je nu al veel zeilervaring hebt of niet. In de eerste weken leren we je werkelijk alles: van het trimmen van de kluivers tot het opbinden van het topzeil op de hoogste ra in de mast. Als je medereizigers en jij alles goed genoeg kunnen solliciteer je op een functie op het schip (van kok tot stuurman). Onze crew leert je tijdens je stage alles over wat de taken en verantwoordelijkheden van deze functie zijn. Wanneer iedereen weet wat hij/zij moet doen kun je los: jullie varen zelfstandig een Tall Ship tijdens de Ship’s Takeover!

Reis 3 laat de ware ontdekkingsreiziger in je naar boven komen. Het Tall Ship is je thuisfront: met het schip vaar je van tropisch eiland naar tropisch eiland, en op deze eilanden ga je samen met lokale gidsen op expeditie de jungle in. Onderzoek bijzondere plaatsen waar weinig mensen komen, geniet van de prachtige natuur: zowel boven als onder water!

Vervolgens vaar je het Tall Ship naar Jamaica en Cuba: twee landen in het Caraïbisch gebied met een grote verscheidenheid in natuur. Wist je bijvoorbeeld dat het land Cuba wel 4.000 kleine eilandjes rijk is? Genoeg te ontdekken dus, en dat ga je ook zeker doen tijdens deze reis. Aan boord zeil je van eiland naar eiland en ontdek je de (on)bekende cultuur én natuur van deze bijzondere eilanden.

En tot slot breng je het Tall Ship van de Cariben weer terug naar Nederland. Deze lange oversteek over de Noord-Atlantische oceaan geeft je alle tijd om alles wat je geleerd hebt over Tall Ship zeilen in de praktijk te brengen. Wordt een met het schip, de zee en de wind, spot dolfijnen en walvissen vanuit de mast en juich als je de lichtjes van de Azoren aan de horizon ziet verschijnen.

Die landen die je bezoekt

Je stapt in Noordwest-Spanje aan boord. Misschien is er tijd voor een excursie naar Santiago de Compostella. Als de wind goed is vertrek je via Madeira naar Tenerife. Vervolgens doen we misschien Casablanca of Agadir aan terwijl we naar Tenerife varen om ons klaar te maken voor de oceaanoversteek.

Na weken omringd te zijn door de zon, zee en sterren komen we aan in de Cariben. Hier ontdek je verschillende eilanden terwijl je leert Tall Ship zeilen. Denk hierbij aan Sint Maarten, Saint Vincent and the Grenadines, Martinique, Saint Lucia, Dominica, Guadeloupe en veel meer. Vervolgens varen we langs deze bovenwindse eilanden naar Jamaica, en nog verder naar Cuba. Vanuit hier is het tijd voor de oceaanoversteek terug, met als doel de Azoren: tijd voor een ontdekkingstocht! Vervolgens doe je (afhankelijk van de wind) Zuid-Engeland of Frankrijk aan. Eenmaal in Nederland word je onthaald als een ware zeezeiler!

Informatie aanvragen