2022/2023 | Reis RS 3: Zeilen langs de Noorse kust naar Spitsbergen

14 maart 2023 t/m 19 april 2023

Zoek het avontuur en de sneeuw op! Zeil in de arctische lente naar Noorwegen en Spitsbergen

De genoemde data en prijzen zijn onder voorbehoud.

Deze reis laat de ware expeditie-reiziger in je naar boven komen. De Reade Swan is je thuisfront: met het schip vaar je van eiland naar eiland en van fjord naar fjord. Op deze highlights ga je soms samen met lokale gidsen op expeditie. Onderzoek bijzondere, afgelegen plekken waar weinig mensen komen en geniet van de prachtige natuur met rotsen, sneeuw, berge, gletsjers, walvissen en orka’s.

Hoe ziet je reis eruit?

Je reis start in Noorwegen. We kunnen kiezen: de oceaan op of in de fjorden blijven. Omdat de winter net voorbij is en de arctische lente aanbreekt,  zijn er veel plaatsen waar we mooie hikes in het winterlandschap kunnen maken. Soms doe je dat met (langlauf)ski’s of sneeuwschoenen. Hoe verder we naar het noorden zeilen, hoe bijzonderder de reis wordt.

We zullen een tijdje verblijven in de Lofoten, de ‘Malediven’ van Noorwegen. Inmiddels is de lente daar begonnen en verwelkomt iedereen het daglicht weer. Toch ligt er daar in de bergen van nog zoveel sneeuw dat we een ski-expeditie kunnen ondernemen.

Uiteindelijk zullen we de laatste oversteek maken naar Spitsbergen. Dat staat op vele mensen hun bucketlist. Het is dan nog rustig omdat de buitenlandse cruises pas later in het jaar aankomen. Als je op expeditie gaat, is dat onder begeleiding van een gids. Op Spitsbergen wonen immers ook ijsberen en die willen we niet tegenkomen. Nadat je deze verlaten witte wereld met gletsjers en grote sneeuwbergen hebt verkend, vlieg je vanaf Longyearbyen weer naar Nederland.

Informatie aanvragen