24/25 Oceaanoversteek: van Cuba naar Europa (AR5)

26 maart 2025 t/m 11 mei 2025

De Atlantische oceaan oversteken op een Tall Ship: ervaar het leven aan boord en wordt één met het schip, de zee en de wind

De genoemde data en prijzen zijn onder voorbehoud.

Kernpunten 

  • Je steekt de Atlantische oceaan over 
  • “Azoren in zicht!” na 2-3 weken op zee 
  • Tall Ship Artemis 

Deze lange oversteek over de Noord-Atlantische oceaan geeft je alle tijd om het leven aan boord van een Tall Ship te leren kennen. Wordt één met het schip, de zee en de wind, spot dolfijnen en walvissen vanuit de mast en juich als je de lichtjes van de Azoren aan de horizon ziet verschijnen. 

Hoe ziet je avontuur eruit? 

Samen met je mede-trainees en docenten reis je naar Cuba waar je direct aan boord van ons Tall Ship stapt. Je brengt een aantal dagen op het eiland door, bekend van zijn rijke geschiedenis, prachtige stranden en unieke cultuur. Nadat we het schip hebben klaargemaakt voor een lange zeiltocht beginnen we aan de oversteek van de Noord-Atlantische oceaan. Eerst proberen we zoveel mogelijk hoogte te maken, om vervolgens aan de oversteek te beginnen. Je zult ontdekken dat je helemaal in het ritme van de oceaan komt. En dan doemen daar na een aantal weken de schitterende eilanden van de Azoren op. Voor het eerst land aan je voeten! Na een aantal verkenningstochten op de Azoren ga je verder met het laatste stuk van de oversteek. Afhankelijk van de wind gaan we nog aan land in Zuid-Engeland en/of Frankrijk, voordat we uiteindelijk terug zijn in (Nederland) ons eigen kikkerlandje! 

Terugkijkend op deze onvergetelijke reis voel je ontzettend veel voldoening en ben je onwijs trots op jezelf en je mede-trainees en wat jullie allemaal hebben meegemaakt! Je bent een levenservaring rijker en deze herinneringen gaan je leven lang mee! 

Informatie aanvragen